Merhabalar J size herkes tarafından çok sevilen bir tarif
ile geldim.
Çocukluğumuzda pastanelerden aldığımız annelerimizin yaptığı
buram buram portakal ve limon kokulu “Anne kurabiyesi tarifi ile geldim. Bu kurabiyenin dışı şekerle kaplı olması sebebiyle vede portakalın ve limon aromasının yoğun bir şekilde olması sebebiyle çok
sevildiğini düşünüyorum. Ee tabii annelerimizin ‘de elinin değmeside bu
sebeplerinden sadece bir tanesi J bu kurabiyenin bir diğer can alıcı noktası
ise, ani gelen misafirler için hemen yapılması .
Şimdi gelelim o çok
sevilen kurabiyenin tarifine, sizde göreceksiniz ki vermiş olduğum malzemeler
evlerimizde çoğu zaman olan şeyler bu
tarif hem pratik hemde az malzemeli bir tarif
·
Malzemeler
·
3 yumurta
·
1 su bardağı sıvıyağ
·
1 su
bardağı toz şeker
·
1 su bardağı yoğurt
·
1 tatlı kaşığı karbonat
·
1 paket vanilya
·
Aldığı kadar un
·
Yarım limon kabuğu ve portakal kabuğu
·
Dışı için
Toz şeker
Sıvı malzemeler önce
karıştırılır sonra un ilave edilir ele
yapışmayan bir hamur elde edilir.
Ardından hamurdan portakal büyüklüğünde kopartılır ve toz
şekere bulanır. Gram olarak ise (60 gr
ile daha büyük isterseniz 100 gr da
olabilir ) ve 180 derecede iyice kızarana kadar pişirilir.
Ø
Not ; Eğer isterseniz sıvı malzemeleri birbirine
kattığınız sırada portakal suyu ve limon suyu katabilirsiniz… mevsiminden dolayı portakal bulunmayabilir ozaman sadece limon kabuğu ve suyuda
olur
Yorumlar
Yorum Gönder