Merhabalar bugün harika bir browni tarifi paylaşacağım. Yediğinizde çikolatanın tadını damağınızda hissedeceksiniz ben browniyi bitter çikolatali seviyorum sütlü çikolatalı olunca bence borwninin tadı biraz sönük kalıyor tabi bu bana göre öyle 😌😍
Browni cheesecake'te yapılıyor. İnşallah onun tarifini'de paylaşmayı düşünüyorum oda ayrı bir lezzet .🤤Şimdi gelelim browninin tarifine ve yapılışına şunu söylemeden edemeyeceğim yapılışı çok basit ama tabiki de püf noktaları var onlarada deyineceğim bu yazıda.
Browni malzemeler
200gr bitter çikolata
150gr tereyağı
3 yumurta
70gr un
5grm kakao
100gr toz şeker
90gr ceviz
Yapılışı;
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritiyoruz. Çikolata ve tereyağı benmari usulü erirken,bir yandan yumurta,toz şekeri tel çırpıcı ile çırpalım. Tereyağ ve çikolata eridikten sonra şeker ve yumurtayı çirptiğimiz kaba dökelim.
Ardından geride kalan un ve kakaoyu ayrı bir kapta karıştırıp süzgeçten eleyerek sıvı olan karışıma ekleyelim ve çırpıcı ile unu yedirdikten sonra spatula yardımı ile iyice karıştıralım. Borcamımız ne çok büyük olmalı nede çok küçük orta büyüklükte olursa daha iyi olur. En son ise borcamımızı tereyağı ile yağladıktan sonra unlayalım ve harcımızı dökelim cevizlerimizi'de istersek üstüne koyalım yada içine koyalım burada size kalmış. 😊En son olarak'ta firinizimizi 180 derecede isitalim ve brownimizi 20dakika boyunca pişirelim.
Not; Fırınlarda süre olarak değişiklik gösterebilir oyüzden 20 dakika dan sonra brrwninizi takip etmenizi öneri. Fazla piserse normal bir kekten farkı olmaz içi kuru olur biz brownide böyle birşey olmasını istemiyoruz içinin ıslak olması
gerekiyor.
gerekiyor.
Deneyen herkese şimdiden Afiyet olsun ❤️
Yorumlar
Yorum Gönder