Dişi kıtır kabuklu bir hamur,içi yumuşacık vanilyalı lezzetli bir krema ve aralarında ince dilimlenmiş çilekler 🍓
Birtane yiyince birtane daha yemek istiyorsunuz
Çilekli Ekler .😋😋 Malzemeler
Hamur için:
•1,5su bardağı su •100gr tereyagi
•1su bardağı un •4yumurta
•Cay kaşığınin ucuyla tuz
•2cay kaşığı şeker
Kreması için
•2,5su bardağı süt
•1,5cay bardağı şeker
•1cay bardağı un •2 tatli kaşığı un •2 yumurta sarisi **Yapılışı**
1)Ekler hamurunu hazırlamak için,suyu tencereye koyun kaynatın yağı ilave edip eritin. Un tuz ve şekeri tek hamlede koyup hızlıca karıştırın.Karistirarak pişirmeye devam edin. Hamur göz göz olunca altını kapatın ve ilitin
2)İlininca içine yumurtaları teker teker ilave ederek her seferinde çırpın
3)Karışımı sıkma torbasına koyup buzdolabında 1-2aaat soğuttuktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye istediğiniz gibi sıkın.
4) Önceden 200derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp 25dakika daha pişirin.Firinin kapağını açmadan fırının içinde 15dakika daha bekletin
5)Kremayi hazırlamak için süt hariç tüm malzemeleri tencereye koyup karıştırın. Sütü azar azar ilave ederek tel çırpıcı ile karıştırın arta ateşte,karsitirarak ,kayulasip göz göz olana kadar pişirin
6) Kremayi buzdolabına kaldırıp soğutun.
7) Pişen ekler hamurlarını kesip içlerine hazırladığınız kremayive kesilmiş çilekleri koyun, isterseniz üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.
AFİYET OLSUNNN :)
Yorumlar
Yorum Gönder