.B r e z e l
Hayırlı akşamlar, size harika bir tarfle geldim 🤗 Alman simidi olan brezel dışı citir içi yumuşacık bir lezzet, isterseniz içine krem peynir sürüp, isterseniz sade yada üstüne kasar parçaları koyup o şekilde yiyebileceğiniz bir simit cesiti ♡simdi hemen tarife geçiyorum❤️
Malzemeler
5su bardağı un
2su bardağı ılık su
1yemek kaşığı yumuşak tereyağı (50)grm
1yemek kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya (isteyen 1paket kurumaya kullanabilir). Brezeli kaynatmak için.
2litre kaynar su
3yemek kaşığı karbonat
Hazırlanışı
Küçük bir tasin içine mayayi şekeri ve yarım bardağı ılık suyu koyun karıştırın mayamiz erişin.
Yoğurma kabına unu koyun tuzunu da katın karıştırın.unun ortasını açıp mayayi dökün yumuşak tereyağni ve bir su bardağı ılık suyu dokun. Hamuru yogurmaya başlayın geriye kalan yarım bardak suyu da gerektikçe yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ama elinize yapışmayan pürüzsüz hamur elde edin.Hamuru bir tahtanın üstüne alın toparlayinve eşit parçalara bölün ama beze yapmayın gerek yok.parcalar 13 ile en az 10parca yapabilirsiniz.her bezenin ortasını ellemeden ince uzun şerit yapın.mutlaka ortası tombul olsun iki ucunu iki kere çevirin ve tombul olan yere yapıştırin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Ocaginiza butik tencere koyun içinede en az 1bucuk litre suyu kaynatın,kaynadıktan sonra karbonati yavaş yavaş suya atın brezeli 10saniye suda tutup kevgirle çekin Asla!daha fazla suda bekletmeyin süreye dikkat edin!tekrar tepsiye dizin brezeli tombul yerini bıçakla çizik atın ve üstüne kain tuz veya susam yada peynir koyun
200derecede alt üst ayarda önceden ısıtılmış sıcak fırına koyun yaklaşık 20dakika pişirin.
Afiyet olsun♡♡ Brezelin fotoğrafını görmek için tıklayınız
Yorumlar
Yorum Gönder