Ana içeriğe atla

ÇİKOLATALI TART



Hayırlı günler;
 Dün akşam canım bir şeyler yapmak istedi, ne yapsam diye düşünürken aklıma çikolatalı tart yapmak  geldi :) bu fikri düşünürken  kendimi  mutfakta buldum bile:) Malzemeleri evde ne varsa usulü yaptım tarifi ben buldum diyebilirim. Ama elbette bu tarife benzer tarifler de vardır :)  Tart kurabiyelerini  seviyorum hem lezzetli,vede hem göze hitap ediyor, vede pratik. Tart kurabiyelerin de  dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi ve en önemlisi, fazla yoğurmadan hamuru toplamak gerekiyor, eğer fazla yoğurursak içindeki tereyağı yumuşamaya başlar ve bundan dolayı hamur vıcıklaşır. Zaten kurabiye hamurlarını poğaça hamuru gibi  yoğurmamız gerekiyor,  nazik bir şekilde toplaya toplaya hamuru birbirine yediriyoruz.






Çikolatalı tart hamurunun malzemesi
1)  2 su bardağı un ( ben tam buğday kullandım eğer normal un kullanırsanız belki daha fazla un isteyebilir)
2)  150 gr tereyağı /margarin
3)   5 yada 6 tane kare çikolata (benmari usulü eritiyoruz )
4)  2 kahve fincanı pudra şekeri )isteğe bağlı arttırılabilir)
5)  1  çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
6) vanilya  (isteğe bağlı ben kullanmadım)
7) yarım fincan yoğurt
TART HAMURUNUN YAPILIŞI;
Pudra şekeri ve tereyağını çırpıyoruz, yoğurdu ekleyip tekrar çırpıyoruz, sonra unumuzdan biraz ekleyip benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ekliyoruz, isterseniz çikolata yerine kakaoda ekleyebilirsiniz, kakao eklediğinizde undan  kakao ne kadar eklediyseniz azaltın. sonra geri kalan unu ekleyip biraz makinede çırpıyoruz sonra da, elle yoğurmaya başlıyoruz. Burada size önereceğim, unun hepsini bir anda kullanmamanız yoğurma sırasında  hamuru toparlamak için  un bize  gerekli olacak. güzelce  Hamuru toparladıktan sonra buzdolabında 30/35 dakika dinlendirin.  Hamurumuz dinlenirken tart kalıplarını katı yağ ile yağlayalım, dinlenen hamurumuzu iki yağlı kağıt arasında açalım ve ne çok ince vede ne çok kalın olacak şekilde açıp  kalıplarımıza yerleştirelim hamurlarımızı kabarmalarını önlemek  için çatalla delelim ve 180 derecede hafifi rengi dönünceye kadar pişirelim. Bu hamurdan  6 tane küçük ve bir tane büyük tart çıktı.



MUHALLEBİSİ İÇİN;
 Yarım litre  süt
  3  kaşık tepeleme un
1  çay bardağı şeker
1 paket bitter çikolata
 Yapılışı ;
Sütü tencereye alıyoruz unu ve şekeri de ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar karıştırıyoruz.
sonra ocağın altını  açıp pişiriyoruz  muhallebi kıvamına gelince de  çikolatayı ekliyoruz. pişen muhallebiyi kenara alıp soğuması için bekletiyoruz. pişen tart hamurlarını fırından alıp sıcaklığı gidinceye kadar bekliyoruz. Ardından soğuyan muhallebi ile birleştiriyoruz. Üstünüde dilediğimiz şekilde süslüyoruz ...
AFİYET OLSUN :)

 





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kaya kurabiye

KAYA KURABİYE. Merhabalar,herkese hayırlı akşamlar dilerim Harika bir tarif paylaşacagim yediğinizde hepsini yemek isteyeceksiniz benden söylemesii :)),  İçine koyduğunuz,bitter çikolatanın ve kavrulmus bademin tadı damaginiza lezzet şöleni yaşatacakk. Gelelim tarife.. Kaya Kurabiye Malzemeler: 240 gr tereyağı, eritilmiş 80 gr ceviz 380 gr un 1 paket kabartma tozu Yarım çay kaşığı tarçın 50 gr pudra şekeri Yarım vanilya çubuğu 80 gr çikolata,karelere bölünmüş 1 çimdik tuz Süslemek için pudra şekeri ile tarçın karışımı Yapılışı: Fırını 180 dereceye ısıtın. Tereyağını bir sos tavasında eritin ve tamamen soğutun.Cevizi kuru bir tavada yaklaşık 3-4 dakika kadar devamlı karıştırarak kavurun. Kenara alıp cevizleri soğutun ve bıçakla iri parçalara bölün. Unu, kabartma tozunu, tarçını, pudra şekerini bir kaba eleyin, set üstü mikserin haznesine koyun, palet aparatını takın ve karıştırın. Makine karıştırmaya devam ederken erimiş, soğumuş tereyağını ve vanilya çubuğun

Anne Kurabiyesi

Merhabalar   J   size herkes tarafından çok sevilen bir tarif ile geldim. Çocukluğumuzda pastanelerden aldığımız annelerimizin yaptığı buram buram portakal ve limon kokulu “Anne kurabiyesi tarifi ile geldim.  Bu kurabiyenin dışı şekerle kaplı olması sebebiyle  vede portakalın  ve  limon  aromasının yoğun bir şekilde  olması sebebiyle çok sevildiğini düşünüyorum. Ee tabii annelerimizin ‘de elinin değmeside bu sebeplerinden sadece bir tanesi J   bu kurabiyenin bir diğer can alıcı noktası ise, ani gelen misafirler için hemen yapılması . Şimdi gelelim  o çok sevilen kurabiyenin tarifine, sizde göreceksiniz ki vermiş olduğum malzemeler evlerimizde çoğu zaman olan şeyler  bu tarif hem pratik hemde az malzemeli bir tarif ·          Malzemeler     ·          3 yumurta  ·          1 su bardağı sıvıyağ ·           1 su bardağı toz şeker ·          1 su bardağı yoğurt ·          1 tatlı kaşığı karbonat  ·          1 paket vanilya ·          Aldığı kadar un ·          Yarı

Türk kahveli browni cookie

 Merhabalar herkese sizlere cok sevilen, vede tarifi çok istenilen bir kurabiye paylaşacağım :) instagram da olsun çevremde olsun bayağa istenilen bir tarif. İçi ıslak dışı kuru ısırdıgınızda kurabiyenin ıslaklıği enfes bitter çikolatanın vede türk kahvesinin kokusu sizi sizden alacak... Şimdi gelelim tarife Türk kahveli browni cookie (kuki) Malzeme 250grm kırık badem 190grm bitter çikolata 70grm tereyağ 70grm un 4gr kabartma tozu 2adet yumurta 200damla çikolata 4gr türk kahvesi 160 gr şeker Yapılışı 1)tereyagi ocakta eritilir.cikolata atılır ve karistirilir,ocaktan alınır ve tüm malzeme karıştırılır. Buzdolabında 15dk bekletilir. Kuki hamuru biraz vıcık olur ,dondurma kaşığıygla şekil verilir. 180derecede 7,8dakika pişirilir. afiyet olsun