Selamün Aleykum :) Ekleri sevmeyen yoktur diye düşünüyorum. Ben çok severim ve etrafımda da çok seven kişiler var. Eklerin üst sosunu dileyen vereceğim sos tarifini uygulayıp beyaz çikolatadan da yapalabilir istenirsede diğer renkli çikolatalardan da yapılabilir. Vereceğim bu ekler tarifi çok kolay bir tarif bu tarifi bir saat içinde herşeyini hazirlayıp sunuma hazırr edebilirsiniz.
Aşağıdaki görselde eklerin üstündeki sosta bitterli çikolata kullanılmıştır.
,
Ekler Hamurunun Malzemeleri;
200 ml su
100 gr margarin (tereyaği)
yarım çay kaşığı tuz 1
1 çay kaşığı toz şeker
Az limon suyu
YAPILIŞI;
Hepsini tencereye alın ve ateşe koyup kaynatılır kaynayan karışıma 150 gr un ilave edilir 3 dakika kavrulur ve ateşten alınır ılınmaya bırakılır.
Ilınan hamura tek tek 4 yumurta eklenir yumurtalar eklendiğinde her seferinde mikserle çırpılır. çırpıldıktan sonra yağlı kağıt serili tepsıye uzun bir şekilde sıkılır ve 180 dereceli fırında iyice pişirilir NOT; Pişince fırından hemen çıkartmayınız içi iyiyce kurusun içi kurumazsa hamurunuz soner. soğuduktan sonra pastacı kremasını sıkın ve yapmiş olduğumuz sosa batırıp yağlı kağıt tepsiye dinlenmesi için bekletin.
Cream Patisserie (pastacı kreması)
Malzemeler;
1 litre süt
75 gr un
75 gr nişasta
200 gr toz şeker
Yapılışı
Bütün malzemeler tencereye alınıp kaynatılır muhallebi kıvamına gelince ateşten alınır ve içine 200 gr beyaz çikolata ilave edilir ve krema ara ara karıştırılarak soğutulur
Ekler sos
Malzemeler;
100 grm çikolata
100 gr krema
10 gr margarin
Yapılışı;
Krema kaynama noktasına gelince çikolata ilave edilir. Ve ateşi kapatıp yağı koyulur
Tarifimiz hazır afiyet olsunnnnn :))
Eğer denerseniz sosyal medyadan beni etiketleyip paylaşırsanız çok sevinirim :)
Yorumlar
Yorum Gönder