Malzemeler;
250 gr Margarin
250 gr Pudra şekeri
500 gr elenmiş un
YAPILIŞI;
1) Oda ısısındaki yağ ve pudra şekeri iyice yoğrulur. Un eklenerek tekrar yoğurulur. Uzun rulolar yapılır çatalla üzerine şekil verilir bıçakla istenilen büyüklükte kesilir. 110 derecede yaklaşık 50 dk pişirilir.
NOT; ( Kurabiyelerin alt tarafı pembeleşince fırından çıkarın.)
PÜF NOKTASI; Ölçüler aynı olmalı sakın tekrardan yağ koymayın. Hamur iyice yoğrulmalıdır hamur toparlanmayacak gibi gelebilir toparlanacaktır eger hepsinı aynı anda şekil veremezseniz küçük parçalar halinde rulo yapıp şekil verin. Hamura şekil verirken üstüne fazla baskı yapmayın nazik şekilde toparlayın.
AFİYET OLSUN :)
Yorumlar
Yorum Gönder