Merhabalar bugün çok mu çok sevdiğim limon soslu limonlu kek tarifi ile geldim. Limonun tamda yaz zamanında ferahlatması sadece içecekle olmamalı böyle limonlu keklerde yaz için harika bir lezzet. Sosunuda bugün biraz farklı yaptım vede bence güzel oldu :)
şimdi gelelim kekimizin tarifine....
Yumuşak limonlu Kek Tarifi için
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı portakal suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozunu
2,5 su bardağı un
Yapılışı
3 yumurtayı geniş bir kaba kıralım
Üzerine 1 su bardağı şekeri ekleyin köpürünceye kadar iyice çırpalım.
Limonun kabuğunu rendeleyilim vede suyunu sıkalım ardından limonun suyu kabuğu ve eritilmiş tereyağı ekleyip çok az karıştıralım ve un kabartma tozunu eleyerek karıştıralım daha önceden tereyağı ile yağlayıp unladığımız kek kalıbına boşaltalım bir kaç defa kalıbı vurun içindeki hava çıksın dengeli bir şekilde kabarsın önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 -45 dakika pişirelim.
SOS İÇİN;
1 tane limon suyu
Yarım bardak su
1çay bardağı su
1 yemek kaşiği mısır nişatası
1 yada 2 kaşık pudra şekeri
YAPILIŞI;
Limon suyunu,suyu ve şekeri ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra kenara alın ve az su ile açtığınız nişatayı ekleyin karştırın sonra tekrar ocağa alın ve kaynama başlayınca ocağı kapatın. Pudra şekerini ekleyin ve hızlıca karıştırın eğer topak topak olursa blendırden geçirin ve soğumaya bırakın kekinizin üstüne dökün ve dilediğniz gibi süsüleyin.
Son olarak eğer sosunuzun daha kalın olmasını isterseniz nişastayı artırabilirsiniz...
AFİYET OLSUNNN :))
şimdi gelelim kekimizin tarifine....
Yumuşak limonlu Kek Tarifi için
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı portakal suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozunu
2,5 su bardağı un
Yapılışı
3 yumurtayı geniş bir kaba kıralım
Üzerine 1 su bardağı şekeri ekleyin köpürünceye kadar iyice çırpalım.
Limonun kabuğunu rendeleyilim vede suyunu sıkalım ardından limonun suyu kabuğu ve eritilmiş tereyağı ekleyip çok az karıştıralım ve un kabartma tozunu eleyerek karıştıralım daha önceden tereyağı ile yağlayıp unladığımız kek kalıbına boşaltalım bir kaç defa kalıbı vurun içindeki hava çıksın dengeli bir şekilde kabarsın önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 -45 dakika pişirelim.
SOS İÇİN;
1 tane limon suyu
Yarım bardak su
1çay bardağı su
1 yemek kaşiği mısır nişatası
1 yada 2 kaşık pudra şekeri
YAPILIŞI;
Limon suyunu,suyu ve şekeri ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra kenara alın ve az su ile açtığınız nişatayı ekleyin karştırın sonra tekrar ocağa alın ve kaynama başlayınca ocağı kapatın. Pudra şekerini ekleyin ve hızlıca karıştırın eğer topak topak olursa blendırden geçirin ve soğumaya bırakın kekinizin üstüne dökün ve dilediğniz gibi süsüleyin.
Son olarak eğer sosunuzun daha kalın olmasını isterseniz nişastayı artırabilirsiniz...
AFİYET OLSUNNN :))
Yorumlar
Yorum Gönder